Céges weboldal készítés és fejlesztés

Mobil- és felhasználóbarát céges weboldal készítés lépésről lépésre.

Mi a 4 legfontosabb tényező egy jól működő céges weboldal készítés esetében?

A céges weboldal készítés milyenségét az üzleti célok határozzák meg. Középpontban a megrendelő és igénye áll, a szakmai hátteret a webally biztosítja a működéshez. Közös munka és szoros együttműködés szükséges a sikerhez. Ezek figyelembevételével készül a weboldal. A honlaptervezés és kialakítás folyamatában a következő szempontok a meghatározóak:

Felépítés

A felhasználó szempontjából a céges weboldal letisztult megjelenése önmagában információt hordoz. A céges weboldal készítés folyamatában hangsúlyos az egyedi megjelenés.

Reszponzív kialakítás

Ahhoz, hogy üzenetünk eljusson a felhasználóhoz, a weboldal különböző méretű monitorokon, telefonokon és tableteken ugyanazt az élményt kell nyújtsa. A mobilbarát és céges weboldal készítés lehetővé teszi, hogy a honlap mérete igazodjon a készülék méretéhez.

Felhasználóbarát

Fontos szempont, hogy a weblapra látogatók könnyedén kezeljék honlapunkat. A könnyen kezelhető, az átlátható céges weboldal készítés tudattalan szinten befolyásolhatja a weboldal látogatóját.

Sebesség

A céges weboldal készítésénél hangsúlyt helyezünk arra, hogy keresőoptimalizáltan építsünk fel az oldal szerkezetét, optimalizáljuk a sebességet, hogy a várakozási idő a lehető legrövidebb legyen.

Milyen szempontok alapján értékelhető a céges weboldal készítés?

Felhasználóbarát kialakítás

A céges weboldal készítés esetében a weboldalra látogatóknak könnyedén tudniuk kell használni. Az általuk keresett tartalmi elemeket egyszerűen el kell érniük a honlapon. A weblapot mindig a honlapra látogató szemszögéből készítjük és fejlesztjük.

Mobilbarát megjelenés

Napjainkban a weboldalakra többen keresnek mobiltelefonon, mint számítógépen. A céges weboldal készítés során ügyelünk, hogy a weblap tartalma különböző méretezésben is megfelelően jelenjen meg a felhasználók készülékein.

Weboldal készítés és fejlesztés

Egyedi webdesign

A fejlődést folyamatosan figyelemmel kísérve, olyan céges weboldalakat készítünk, amelyek követik az aktuális trendeket. Az céges weboldal készítés elsődleges szempontja, hogy egyedi arculatot alakítunk ki megrendelőink honlapjának.

Céges weboldalak seozása

Garancia

Céges weboldal készítés garancia. A Webally csapata által fejlesztett weboldalakra garanciát vállalunk. Fontosnak tartjuk, hogy a munkánkért felelősséget vállaljunk!

Milyen honlap tulajdonosa leszel a céges weboldal készítés után?

Szerkeszthető felület

Amennyiben igénybe szeretné venni üzemeltetési szolgáltatásunkat, arra is lehetősége van. A céges weboldal készítés után, a megrendelőnknek lehetőséget kínálunk arra, hogy feltöltés után Ő maga vagy csapata szerkeszthesse

Biztonságos felépítés

Egy jó honlaphoz hozzátartozik a biztonságos üzemelés is. A céges weboldal készítés során minden olyan biztonsági intézkedést megteszünk, amellyel megvédhetjük megrendelőink illetve az oldalra látogatók adatait.

Hogyan lesz a webdesgin hatásos egy céges weboldal készítés esetén?

A design egy vizuális nyelvezet, ami tartalomra épül. A kettő kölcsönhatásban fejti ki hatását, forma és tartalom illeszkedik egymáshoz. Mondanivaló nélkül értéktelen. A célcsoport ismeretében alakítjuk ki a leendő weboldal vizuális megjelenését. A céges weboldal készítésben számít, hogy a célközönséghez elérjen az üzenetünk.

Hogyan nézi egy felhasználó a céges weboldalunkat?

A céges weboldal készítés felhasználói szokások vizsgálatából kiderül, a legfontosabb szempont az egyszerűség. Az olvasók hosszú egybefüggő szövegeket nem olvasnak végig. Az őket érintő kulcsszavakat keresik a szövegekben. Ha nem találnak gyors választ, vagy zavarosnak észlelik az információkat azonnal oldalt váltanak vagy tovább lapoznak.

Az információs túlterheltség miatt a lényeg megragadásával lehetünk a legsikeresebbek. A céges weboldal készítésnél fontosak a címsorok és erősen tördelt szövegrészletek, a számozott vagy a pontozott listák segítik az átláthatóságot.

Weboldal tartalmi és képi összetétele
Felhasználói élmény fontossága

A céges weboldalnál ha teheted, törekedj az egyszerűségre!

A céges weboldal készítés esetében nem véletlen a mondás, hogy a kevesebb néha több. Minél több elemet zsúfolunk össze egy adott felületen, annál bizonytalanabbá válik a felhasználó. A túlbonyolított oldalszerkezet és a nem logikusan felépülő oldalak szintén megnehezítik a tájékozódást.

A jó design segíti a tartalmak felfedezését, és a vizuális élmény megtartása mellett olvasásra ösztönzi a felhasználót. Egy jól megválasztott tipográfia önmagában információ. A céges weboldal készítés figyelmet fordít a megjelenő  nem-verbális üzenetek megjelenítésére is.

Mikor átlátható a céges weboldal tartalma?

Meg kell találni az üres terek és a felhasznált terek optimális egyensúlyát a céges weboldal készítés során. Az üres felületek hiánya nyomasztóan hat az olvasóra. A releváns információk keresgélésétől kedvét veszti az olvasó és idő előtt elhagyja az oldalt.

A menürendszer az egy jó térkép, amiben minden irányban megtalálod a számodra fontos utakat. A céges weboldal készítés esetében a navigációs menü a legfontosabb menüpontokat tartalmazza, de feltétlenül legyen könnyen kezelhető és átlátható. A tudatos vásárlót az elérhetőség menüpont segíti a legjobban és ezért mindenképpen jól látható helyen helyezzük el.

A weboldal tartalmi átláthatósága
A webdesgin konvenciókövetők

Hogyan hatnak a céges weboldal színei?

A színek befolyásolják a lelki működéseinket. Minden szín más jelentést hordoz, más a fiziológiai hatása. Gondoljunk a pirosra, ami az energia, a versengés, veszély színe. Szemben a céges weboldal készítés esetében az alapszínként használt szürkével, ami a megbízhatóságot, állandóságot hivatott üzenni.

Nemcsak az egyes színek, hanem a formai elemek kontrasztja szintén fontos. A színek segítenek a tartalmi sorrendben való eligazodásban a weboldalunkon.

Hogyan legyen a céges weboldal naprakész?

Nincs rosszabb, mint egy idejét múlt céges weboldal. Elavult ajánlatok, lejárt időpontok, nem aktualizált promóciók. A céges weboldal készítésnél fontos tényezőjeként tekinthető a heti rendszerességű új tartalmak feltöltése.

A céges weboldal készítés esetében időről időre szükség van megosztott tartalmak felülvizsgálatára. Ellenőrizzük a weboldal összes oldalának aktualitását hiszen egy érvényét vesztett blogbejegyzés sem pozitív üzenet.

Céges weboldalad mindig legyen naprakész
Weboldalak betűtípusai

A céges weboldal készítésnél hány betűtípust használnak?

Használj kettő maximum három betűtípust. Amennyiben túl sok betűtípust keverünk a céges weboldal készítés közben az bizonytalanná, vagy fárasztja az olvasót. A betű is grafikai elem, aminek igazodnia kell az oldal arculatához.

Szövegeinket tagoljuk és használjunk rövid informatív mondatokat. Címsorok és alcímek, pontok és számsorba szedett felsorolások mind az átláthatóságot segítő fontos részletek.

Hogyan válasszak képeket?

A képek emóciókat ébresztenek, egy-egy jól választott kép marasztalja a látogatót a honlapon. A céges weboldal készítés esetében ugyanakkor nem szabad elfelejteni, hogy az információközlés elsősorban az írott szövegben történik.

A keresőrobotok számára is a szöveg a jelentősebb tényező. A céges weboldal készítés esetében használj saját fotókat, mert egy természetes spontán kép – természetesen jó minőségben – összeköttetést teremt az üzenet küldője és befogadója között.

Weboldal grafikai elemei

Kérdésed van a céges weboldal készítéssel kapcsolatosan?

A Webally minden megkeresésre válaszol céges weboldal készítés és keresőoptimalizálással kapcsolatban. Számunkra ugyanolyan fontos közösségi médiában való megjelenés és a naprakészség, mint megrendelőink számára.

Mi a céges weboldal készítés folyamata lépésről lépésre?

Milyen folyamatokat tartalmaz a céges weboldal készítés? Röviden bemutatjuk , a tervezéstől egészen a honlap megvalósításáig.

Igényfelmérés

Ingyenes konzultáció keretében először felmérjük az ügyfél igényeit, elképzeléseinek megfelelően készítjük el a céges weboldal készítés terveit.

Domain cím választás

A jó domain név könnyen megjegyezhető és lényegre törő. Legcélszerűbb azonban cégünk nevét választani.

Tárhely lefoglalása

Körültekintően kell választani. A megfelelő tárhely biztosíték arra, hogy weboldalunk feltöltés után optimálisan működjön.

Látványterv

A megrendelő igényei és a felhasználói szempontok ismeretében készítjük el a látványtervet. Színek, aloldalak száma, tipográfia…

Webprogramozás

A megrendelő által elfogadott végleges weboldal tervet valósítjuk meg, ezután kezdődik meg a céges weboldal készítés.

Tartalomfeltöltés

Következő lépés a tartalom feltöltése az elfogadott terv alapján elkészített rendszerbe. Az egyedi szövegek, saját képek.

Tesztelés

A weboldal készítés végeztével teszteljük a honlap működését. Elküldjük a megrendelő részére a demó oldalt megtekintésre.

Átadás

A céges weboldal készítés utolsó fázisa, hogy a megrendelő által megtekintett és elfogadott demó oldalt feltöltjük és beüzemeljünk a vállalkozás tárhelyére.

Mi látványterv szerepe céges weboldal készítés folyamatában?

A látványterv a megrendelő előzetes tájékoztatása, hogy hogyan fog kinézni az általa megálmodott honlap. A céges weboldal készítés esetében a megrendelőnek ilyenkor a célcsoportja szemszögéből kell megvizsgálnia, hogy valóban eljut az üzenete a későbbi valós felhasználókhoz.

Változtatások a céges weboldal készítés során?

A céges weboldal készítés után előfordulhat, hogy van már egy jól működő honlapod? Szeretnéd felfrissíteni, működését keresőoptimalizálni? Ebben az esetben van néhány szabály, amit érdemes követnünk. Az eddigi felhasználók megszokták az oldalunk struktúráját. Figyelni kell arra, hogy egy változás nem biztos, hogy a várt eredményt hozza.

Amennyiben a új céges weboldal készítés mellett döntöttél…

Vegyük tekintetbe a felhasználói szokásokat. Érdemes tanulmányozni a hasonló jellegű céges weboldalakat, a látogatók szeretik a megszokott dolgokat. Nincsen szűkség eltérni a megszokott sémáktól.

A céges weboldal menüpontok, a termék leírások, a kapcsolatfelvételi űrlapok, az oldalváltás minden oldalon hasonlóan néznek ki, azonos helyen helyezkednek el. Nem érdemes szokatlan szerkezetet létrehozni.

Mire figyeljünk céges weboldal készítés tervezésekor?

Az arculat, mint marketingkommunikációs eszköz fontos egy cég piaci megjelenésében és megítélésében. A webdesignban megjelenik a céges arculat a színeken, a formákon és ábrákon keresztül.

A logó a betűtípus és a színvilág a piacon már megismert céget tükrözze. A céges weboldal készítés során a megjelenítés önmagában tájékoztatást hordoz. A felhasználó gyakran első benyomása alapján dönt, ezért a webdesign feladata a figyelem felkeltése.

Egyedi látványterv készítés

Hogyan válasszak tárhelyet céges weboldal készítés esetében?

A honlapunk betöltési sebessége részben függ a megfelelő tárhelyszolgáltatótól. A weboldal készítésnél nem szabad megfeledkezni a keresőoptimalizálásról. Egy weboldal megnyitása után a látogató 3 másodpercen belül eldönti, hogy el elnavigál az oldalról vagy sem. A tárhelyszolgáltató választásakor a csomagajánlatok, a megbízhatóság, az árérték-arány tekintetében tájékozódni kell aszerint, hogy mi felel meg az elképzelésinken.

Tárhely szerverek jellemzői

Különböző memória méretű és processzor órajelű szerverek állnak rendelkezésre. Az adatbiztonsági technológiák után szintén kell érdeklődni a szolgáltatóknál.

Ügyfélszolgálat

A kiválasztásakor tájékozódni kell, hogy van-e ügyfélszolgálat és kapunk-e segítséget egy esetleges problémával kapcsolatosan. Vannak tárhelyszolgáltatók akik 0-24 órás elérhetőséget kínálnak ügyfeleik számára.

Biztonsági mentés

Amennyiben szeretnénk weboldalunkat biztonságban tudni, válasszunk biztonsági mentés szolgáltatást. Weboldal meghibásodása esetén, a tarhelyszolgáltatónál van mentett jól működő másolat.

cPanel admin felület

Ez egy olyan felület, ahol a felhasználó maga tudja kezelni a tárhelyén tárolt adatokat. Különböző beállításokat végezhet el a webtárhelyével kapcsolatban, mint például fájlok és adatbázisok kezelése, domainek felvétel a tárhelyhez, email fiókok beállításai.

Ingyenes SSL

Biztonsági tanúsítvány jelent. Az SSL tanúsítvány előnyt jelent a Google találati listán való megjelenésben, a böngésző megbízhatónak jelöli honlapját. Egyes tárhelyszolgálatók ingyenesen biztosítják ajánlataikban.

Tárhely árak

Lehetőség van éves vagy havi szolgáltatás igénybevételére. Értelemszerűen minél nagyobb tárhelyet választunk annál több kerül. A várt adatforgalmunknak megfelelő tárhelyet kell választanunk.

Hogyan mérhető a honlapunk teljesítménye a céges weboldal készítés után?

Egy laikus felhasználó is képes arra, hogy méréseket végezzen a weboldalával kapcsolatosan. A Google találati lista nem az egyetlen mutatója a weblap teljesítményével kapcsolatban. A Google ingyenes szolgáltatása a Google Analytics ami mindenki számára elérhető. A céges weboldal készítés után ennek használatával elemezni tudjuk, hogy látogatóink, hogy milyen tevékenységeket folytatnak a weboldalunkon.

Megmutatja a valós idejű tartózkodást, a havi forgalomról áttekintést ad. Bemutatja a felhasználók munkameneteit. Ellenőrizhetjük honnan illetve milyen idősávokban történik a rákeresés, milyen böngészők és mobileszközök használatával. Leginkább online marketing célokat kiszolgáló ingyenes szolgáltatás.